Sociaal Emotionele Ontwikkeling

Praktisch en relevant
Onze sociaal-emotionele leermethode doet de rest. Kwink is een onlinemethode voor alle groepen over burgerschap en mediawijsheid. De methode is leuk om mee te werken en praktisch omdat het altijd over actuele thema’s gaat. Zo zien kinderen wat ze leren terug in de buitenwereld. De methode gaat over preventie van misstanden zoals pesten. Maar ook over hoe belangrijk een veilige groep en respect voor elkaar is. Ook hier geldt weer: kinderen zelf laten inzien hoe hun gedrag op de ander uitwerkt, is beter dan regels voorschrijven zonder uitleg.

Zijn er dan nooit incidenten op de Esch? Zeker wel, alleen wij pakken ze direct aan. Als er gepest wordt, treden we daadkrachtig op en doen we melding via M5. Dat is een aanpak door de hele school waar pesten en ander ongewenst gedrag keihard wordt aangepakt. Niets mag een veilig ontwikkelklimaat in de weg staan.

Meer informatie over Kwink en M5:
www.kwinkopschool.nl  en www.m5groep.nl.