FrEsKo & Konot

Basisschool De Esch vormt samen met de Franciscusschool de Onderwijsgemeenschap (OG) FrEsKo. Goed eigentijds onderwijs door nauw samenwerken van scholen. Samenwerken van scholen, maar wél een eigen naam en gebouw. Hierdoor blijft een eigen  thuisbasis’ bestaan en natuurlijk een herkenbare en veilige leeromgeving waarbij de leerlingen te maken hebben met bekende juffen en meesters. Want onze kerntaak is en blijft: de leerling maximaal tot ontplooiing laten komen.

Onze school maakt deel uit van Stichting Katholiek Onderwijs Noord-Oost Twente (Konot). Stichting Konot bestaat uit 22 scholen. Deze scholen delen de Katholieke grondslag en de aandacht voor veilig en uitdagend onderwijs, maar brengen ook hun eigen accenten aan. De scholen hebben allemaal hun eigen sfeer en invulling van het onderwijs. Stichting Konot biedt uitdagend onderwijs in een veilige omgeving op basisscholen in de gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Beuningen en De Lutte. De voortdurende veranderingen in het onderwijs houden ons scherp en dagen ons uit steeds nieuwe manieren te vinden om het beste in hen naar boven te halen. Betrokkenheid, vertrouwen, respect, openheid en dynamiek staan bij ons centraal. Informatie over Stichting Konot is te vinden op  www.konot.nl.