Talenten ontplooien in een ontdekkende speel- / leeromgeving

Iedere leerling is uniek met een eigen uniek talent. Op basisschool De Esch willen we deze talenten ontwikkelen.  We bieden de kinderen een speel-, leer- en werkomgeving die een onderzoekende houding stimuleert. We creëren een rijke omgeving waarin wij doelgericht talenten, vaardigheden en interesses uitlokken, aanspreken en observeren. Doordat we kinderen uitdagen, kunnen kenmerken van een ontwikkelingsvoorsprong en talenten zichtbaar worden. Hierop stemmen we ons onderwijs af met passende begeleiding en verdiepende activiteiten binnen een gevarieerd onderwijsaanbod. Er is aandacht voor cognitie (hoofd), passie (hart) en concreet aan de slag gaan (handen). Zo ervaren kinderen waar hun talenten liggen en ontdekken ze nieuwe interessegebieden. Dit stimuleert een brede ontwikkeling.

Hoe ziet u dit terug in ons onderwijs:

Wilt u hier meer over lezen, volg dan bovenstaande hyperlinks of ga naar ‘Ons onderwijs’.