Inschrijven nieuwe leerling

Op onze school zijn nieuwe leerlingen welkom vanaf het moment dat ze 4 jaar worden. Ouders die belangstelling hebben voor onze school kunnen te allen tijde een afspraak maken met de locatieleider. Deze afspraken kunt u het hele jaar door maken. Wij nemen dan graag de tijd om u het één en ander te vertellen over onze school en ons onderwijs. En uiteraard krijgt u dan ook een rondleiding. Uw zoon of dochter is daarbij van harte welkom zodat ook hij of zij een indruk kan krijgen van onze school. Eén keer per jaar organiseren we ook een open huis. Dat is meestal op een vrijdagmorgen in de loop van januari.

Op het moment dat u voor onze school kiest, kunt u zich aanmelden met behulp van het inschrijfformulier op deze website. Wij vinden het fijn om dan opnieuw even een afspraak te maken zodat we het formulier samen door kunnen nemen. Het is handig als u het formulier thuis alvast invult en meeneemt naar de afspraak. U dient dan ook een kopie van een officieel document bij te voegen met daarop het BSN-nummer van uw kind. Dit kan zijn een ID-kaart, paspoort, verzekeringspasje of de brief van de gemeente/belastingdienst. De inschrijving van 4-jarigen kan gedurende het hele schooljaar gebeuren echter dient uiterlijk te gebeuren in de maand februari voorafgaand aan het schooljaar dat de leerling naar school gaat. Sommige leerlingen zijn dan pas net 3!  In november krijgen alle ouders van 4-jarigen een brief van de gemeente om ze hier aan te herinneren. In februari is er elk jaar een inschrijfavond voor ouders die daar de voorkeur aangeven.

Na inschrijving wordt uw kind opgenomen in onze administratie en ingedeeld in één van onze (kleuter)groepen. Ongeveer twee maanden voor de 4e verjaardag ontvangt u een brief waarin vermeld staat wanneer de wenochtenden zijn en de maandag waarop uw kind mag beginnen. Meestal is dat de eerste maandag na de verjaardag.

De inschrijving en plaatsing van oudere (zij-instroom) leerlingen die om de één of andere reden van school wisselen kan gedurende het hele schooljaar plaatsvinden. In dat geval is het ook het beste om contact op te nemen met de locatieleider van onze school.

In principe is elke leerling welkom op onze school. Het kan echter zijn dat wij een leerling niet kunnen bieden wat hij of zij echt nodig heeft. Wij gaan daarover dan met u in gesprek. Vanuit de wet op het passend onderwijs zijn wij verplicht om in dat geval met u op zoek te gaan naar een school die beter bij uw zoon of dochter past.

Mocht u nog vragen hebben, bel gerust of kom even langs! Onze directeur, locatieleider, intern begeleider en leerkrachten staan u graag te woord om meer van onze school te vertellen!

Download hier: